Adolphe Fernandez-Diez wint de Seniors +50 reeks op de King of Rackets

Het voorbije weekend vond in Oudenaarde het grootste racketlontoernooi van België plaats. Door zijn uitstekende reputatie was de absolute wereldtop weer van de partij op dit toernooi. Van de top 5 op de wereldranglijst ontbraken alleen het nummer 3 bij de heren en het nummer 2 bij de dames.

De eerste dag van het toernooi werd geplaagd door aanhoudende regen, zodat heel wat wedstrijden moesten uitgesteld worden. Op zaterdag en zondag werd deze achterstand vlot ingehaald en verliep het toernooi op wieltjes. Ook dit jaar was er tijdens het hele toernooi enorm veel sfeer.

Bij de Elitespelers konden we rekenen op onze sterkhouder Lieselot De Bleeckere voor twee Belgische podiumplaatsen. Samen met Natalie Paul behaalde ze de tweede plaats bij Dames Dubbel en samen met Kresten Hougaard werd ze derde in de reeks Gemengd Dubbel. In de lagere reeksen waren er ook podiumplaatsen voor Bram Gevaert en Wim Anthierens.

Ook in de leeftijdsreeksen haalden enkele Belgen het podium. Het meest in het oog springend was de overwinning van Adolphe Fernandez-Diez in de reeks Seniors +50. Sofie Lenaerts en Erwin De Ley behaalden samen de derde plaats in de reeds Seniors +45 Dubbel Gemengd. Hans Van Daele behaalde samen met zijn Nederlandse ploegmaat de derde plaats in de reeks Seniors +45 Dubbel Heren.
Daarnaast behaalden ook onze Juniors -13 nog twee podiumplaatsen: Tristan Defever werd tweede en Theo De Voet derde.

Traditioneel zijn er op de King of Rackets ook reeksen ook beginnersreeksen voorbehouden voor Belgische spelers. Bij de heren ging de overwinning daar naar Bram Pynoo voor Joost Callens en Bram Gossye. Bij de dames ging de overwinning naar Julie Heyse voor Eef Van Remoortere en Anneleen De Cock.