Speel zelf racketlon

Racketlon is een leuke sport voor iedereen. Je speelt in één wedstrijd achtereenvolgens tafeltennis, badminton, squash en tennis. Het is absoluut geen vereiste om deze vier disciplines allemaal te beheersen, je hoeft zelfs niet alle rackets te hebben.

Meer informatie over wat racketlon precies is en hoe een wedstrijd verloopt, vind je hier. Als je zelf racketlon wil spelen, kan je kiezen tussen deelname aan een start-2-racketlon en meespelen in een toernooi.

Start-2-Racketlon

Op een start-2-racketlon ligt de nadruk op kennismaking met onze sport. Er wordt wat uitleg gegeven over hoe een wedstrijd verloopt, de basisregels van de verschillende disciplines worden kort opgesomd en iedereen kan enkele recreatieve wedstrijdjes spelen. Het doelpubliek bij Start-2-Racketlon zijn vooral mensen zonder racketsportervaring. Speel je competitie in een van de disciplines, dan neem je waarschijnlijk beter direct deel aan een toernooi. In onze kalender kan je zien of er momenteel Start-2-Racketlonsessies gepland zijn.

Kostprijs

Afhankelijk van het evenement. Wij proberen deze events zo goedkoop mogelijk te houden.

Toernooien

Iedereen kan aan een toernooi deelnemen, hiervoor is geen specifieke licentie of lidmaatschap nodig. Er is ongeveer elke maand wel een racketlontoernooi, de volledige lijst vind je in onze kalender.

Om racketlon te spelen hoef je zeker niet de vier racketsporten te beheersen. Er zijn reeksen voor beginners (geen racketervaring vereist) tot toppers. Om te weten in welke reeks je je best inschrijft, kan je met de tool op onze website je theoretisch initieel racketlonklassement berekenen.

Op een toernooi streven we ernaar iedereen minstens drie wedstrijden te laten spelen en iedereen speelt minstens 2 wedstrijden. Naargelang het aantal deelnemers wordt er in poules of in tabelvorm gespeeld. Ook verliezerswedstrijden worden dus gespeeld, er is géén knock-outsysteem. Aangezien een wedstrijd toch snel meer dan een uur duurt, staat een racketlontoernooi garant voor een leuke sportieve dag.

Kostprijs

Tenzij anders vermeld bij de toernooi-informatie, bedraagt de prijs voor deelname 25 euro. Hierin is ook je verzekering tijdens je deelname aan het toernooi inbegrepen.

Heb je niet alle rackets? Dit is geen probleem. Deelnemers aan een toernooi kunnen ter plaatse gratis de nodige rackets huren.