Speel zelf racketlon

Racketlon is een leuke sport voor iedereen. Je speelt in één wedstrijd achtereenvolgens tafeltennis, badminton, squash en tennis. Het is absoluut geen vereiste om deze vier disciplines allemaal te beheersen, je hoeft zelfs niet alle rackets te hebben.

Meer informatie over wat racketlon precies is en hoe een wedstrijd verloopt, vind je hier. Als je zelf racketlon wil spelen, kan je kiezen tussen deelname aan een start-2-racketlon, meespelen in een toernooi of met een team deelnemen aan onze interclub.

Start-2-Racketlon

Op een start-2-racketlon ligt de nadruk op kennismaking met onze sport. Er wordt wat uitleg gegeven over hoe een wedstrijd verloopt, de basisregels van de verschillende disciplines worden kort opgesomd en iedereen kan enkele recreatieve wedstrijdjes spelen. Het doelpubliek bij Start-2-Racketlon zijn vooral mensen zonder racketsportervaring. Speel je competitie in een van de disciplines, dan neem je waarschijnlijk beter direct deel aan een toernooi. In onze kalender kan je zien of er momenteel Start-2-Racketlonsessies gepland zijn.

Kostprijs

Afhankelijk van het evenement. Wij proberen deze events zo goedkoop mogelijk te houden.

Toernooien

Iedereen kan aan een toernooi deelnemen, hiervoor is geen specifieke licentie of lidmaatschap nodig. Er is ongeveer elke maand wel een racketlontoernooi, de volledige lijst vind je in onze kalender.

Om racketlon te spelen hoef je zeker niet de vier racketsporten te beheersen. Er zijn reeksen voor beginners (geen racketervaring vereist) tot toppers. Om te weten in welke reeks je je best inschrijft, kan je met deze tool (????) je theoretisch initieel racketlonklassement berekenen.

Op een toernooi streven we ernaar iedereen minstens drie wedstrijden te laten spelen. Naargelang het aantal deelnemers wordt er in poules of in tabelvorm gespeeld. Ook verliezerswedstrijden worden dus gespeeld, er is géén knock-outsysteem. Aangezien een wedstrijd toch snel meer dan een uur duurt, staat een racketlontoernooi garant voor een leuke sportieve dag.

Kostprijs

  • Inschrijving
    • Volwassene: € 20
    • Jongere (-18j): €10
  • Dagverzekering: €5

Heb je niet alle rackets? Voor €5 mag je een hele dag alle rackets die je nodig hebt bij ons huren.

Extra info: de dagverzekering moet enkel betaald worden bij de eerste twee toernooideelnames in hetzelfde kalenderjaar. Na twee toernooien ben je automatisch aangesloten bij de racketlonfederatie en ben je verzekerd voor alle volgende toernooien van dat kalenderjaar.

Interclub

Met een groepje vrienden kan je je inschrijven voor onze interclubcompetitie. Er worden drie speeldagen gepland per kalenderjaar waar je je met andere interclubploegen kan meten in enkel- en dubbelspel. Per speeldag speel je tegen twee andere ploegen. Een ploeg bestaat uit minimum 4 spelers (enkel en dubbel hoeven niet door dezelfde spelers afgewerkt te worden). Er worden 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden gespeeld.

Ben je maar alleen, maar zou je toch graag interclub spelen? Contacteer ons, wij proberen je aan een team te helpen.

Kostprijs

  • Inschrijving team: €120
  • Lidgeld en verzekering per speler: €10 (hiermee hoef je geen dagverzekering meer te betalen op toernooien)

Ook op interclubspeeldagen kunnen rackets gehuurd worden voor €5 per dag.